Om Carina

Carina Perenkranz är född i Norrköping och har varit staden trogen med några undantag. Numera bor hon i ”Peking”, men också i Stockholm och dyker upp på de mest märkliga ställen runt om i landet i olika miljöer iklädd olika roller, på olika scener med stand-up, krogshow, företagsevent, komedi tragedi eller film. Carina är en av Judit & Judit i Com Hem reklamen och därmed ett välkänt ansikte för det Svenska folket.

Carina Perenkranz är skådespelaren som även föreläser, producerar och regisserar.

Hon har drivit flera stand-up klubbar runt om i Sverige. Carina hade hösten 2003 tre klubbar igång i l Östergötland. – Harrys i Motala och Norrköping samt Atmosfär inne i Linköpings konsert & kongress i Linköping. Perenkranz skämtar gärna om relationer, manligt/kvinnligt, generationsklyftor och sport. Har bl a ägnat mycket tid åt att fundera på varför damfotboll inte är så poppis…

I Jan 2007 klev hon in tillsammans med Pontus Helander på Skandiateatern i Norrköping. De var teaterdirektörer på teatern fram till februari 2013.

Carina har bakgrund som lärare i svenska, religion och drama. Hon har skrivit humorkrönikor för Sveriges Radio P4, varit programledare för underhållningsprogram i lokal-TV och vann Revy-SM i monologklassen 2002 i Halmstad och guld i Dans&Rytm 2007.

 

 ”Carina har en underbar förmåga att känna in publiken och sina medarbetare. Bluffen om att hon var köpcentrets nästa chef gjorde butikcheferna helt chockade – tills hon avslöjades som kvällens ståuppkomiker.”
– Fastighets AB LE Lundberg, Roger Ekström

”Vi har vid många tillfällen haft den stora glädjen att få arbeta med Carina Perenkranz . Hon är lyhörd, proffsig och levererar alltid” – Louis de Geer konsert & kongress, Christina